BMW iX

Visie wordt werkelijkheid

Een visie wordt werkelijkheid: de BMW Vision iNEXT wordt de BMW iX. Met nog een jaar te gaan tot de marktintroductie eind 2021 geeft BMW Group alvast een preview van de toekomstige BMW iX, die zich nu nog in de ontwikkelingsfase bevindt. De BMW iX is het eerste model dat is gebaseerd op een nieuw, modulair en schaalbaar platform dat door BMW Group is ontwikkeld. De BMW iX is een frisse interpretatie van design, duurzaamheid, rijplezier, veelzijdigheid en luxe. Dit  model is van meet af aan ontwikkeld voor volledig elektrische mobiliteit en geeft een nieuwe invulling aan het succesvolle Sports Activity Vehicle (SAV) concept. Met zijn volledig nieuwe, nauwkeurige en minimalistische designtaal is de BMW iX het eerste model van een baanbrekende generatie auto’s die een andere betekenis geven aan rijplezier, gevoel van ruimte en de relatie tussen auto en inzittenden.

EEN NIEUWE INTERPRETATIE VAN MOBILITEIT

De BMW iX is uitgerust met de nieuwste innovaties op het gebied van elektrificatie, autonoom rijden en connectiviteit. Hij biedt een mobiliteitsbeleving waarbij de mens meer dan ooit centraal staat. Hiervoor is het design van binnen uit tot stand gekomen. De BMW iX trakteert de bestuurder en de passagiers op maximale kwaliteit en welzijn. Het heldere en minimalistische exterieurdesign is een nieuwe interpretatie van mobiliteit, die volledig is gericht op de behoeften van de inzittenden. Het interieur biedt innovatieve mogelijkheden voor het benutten van de reistijd – en tegelijkertijd de mogelijkheden om te genieten van ontspanning, veiligheid en een nieuwe vorm van luxe.

DE BMW IX LEASEN.

BMW iX40 vanaf € 1.249,-* per maand

BMW iX50 vanaf € 1.559,-* per maand

 

*Op basis van 48 maanden en 20.000km per jaar.

In minder dan vijf seconden van 0 naar 100 km/h

ACTIERADIUS MEER DAN 600 KM

De vijfde generatie BMW eDrive technologie – de twee elektromotoren, de vermogenselektronica, de laadtechnologie en de hoogvoltage-accu – garandeert uitzonderlijke efficiëntie. De door BMW Group ontwikkelde krachtbron is op duurzame wijze ontwikkeld, zonder gebruik van zeldzame grondstoffen. Volgens de meest recente berekeningen zal het systeemvermogen meer dan 370 kW (500 pk) bedragen. Dat is genoeg om de BMW iX in minder dan vijf seconden van 0 naar 100 km/h te laten accelereren.

Tegelijkertijd is er het duidelijke doel om een voor zijn segment uitzonderlijk laag gemiddeld stroomverbruik te realiseren van minder dan 21 kWh per 100 km volgens de WLTP testcyclus. Met een capaciteit van meer dan 100 kWh is de nieuwste generatie hoogvoltage-accu goed voor een actieradius van meer dan 600 kilometer volgens de WLTP testcyclus. (Waarden zijn schattingen op basis van de huidige ontwikkelingsfase).

DC snelladen.

Meer dan 120 kilometer extra actieradius in tien minuten.

Met de nieuwe laadtechnologie van de BMW iX is snelladen tot 200 kW mogelijk. Daarmee laadt de accu in minder dan 40 minuten van 10 tot 80 procent op. Bovendien kan de actieradius in tien minuten met meer dan 120 kilometer worden vergroot. Bij opladen met 11 kW aan een Wallbox duurt opladen van 0 naar 100 procent minder dan elf uur. De accu’s in de BMW iX zijn ontworpen als onderdeel van een grondstoffencyclus voor de lange termijn en hebben een uitzonderlijk hoog recyclingspercentage. De energie voor de productie van de accucellen en de hoogvoltage-accu als geheel is volledig afkomstig uit hernieuwbare bronnen.

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie ontvangen over de BMW iX. Neem dan contact met ons op.