DE BMW 1 SERIE.

De nieuwe BMW 1 Serie is sportief, veilig en hoogwaardig afgewerkt, heeft een fris design, de nieuwste connectiviteit en is een echte BMW met een sterk eigen karakter.

Met zijn vooruitstrevend afgestemde wielophanging, innovatieve technologie en de integratie van alle componenten en systemen die de rijdynamiek verbeteren, biedt de nieuwe BMW 1 Serie een nog beter weggedrag en nog meer wendbaarheid dan voorheen – zowel met de nieuwe voorwielaandrijving als met BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving.

Ontdek BMW Private Lease. Hiermee rijdt u de nieuwe BMW 1 Serie tijdelijk vanaf € 419,- per maand all-in!

Een nieuw gezicht.

De nieuwe BMW 1 Serie heeft letterlijk een nieuw gezicht: de karakteristieke BMW nierengrille is groter en nadrukkelijker aanwezig en voor het eerst zijn ook in dit model beide helften ervan in het midden met elkaar verbonden. 

Het sportieve topmodel, de BMW M135i xDrive (verbruik gecombineerd: 6,8-7,1 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 155-162 g/km) is voorzien van een markant, op de autosport geïnspireerd rooster met Mesh effect, in plaats van de klassieke verticale spijlen. De koplampen zijn schuin geplaatst en geven de nieuwe BMW 1 Serie een frisse, jeugdige uitstraling. De optioneel te bestellen full-LED-koplampen – desgewenst in een adaptieve uitvoering – ogen bijzonder modern.

MEER INTERIEURRUIMTE.

De BMW 1 Serie maakt ook een grote stap vooruit op het gebied van interieurruimte. Dankzij de voorwielaandrijving, de dwarse plaatsing van de motor en een lage middentunnel is er merkbaar meer ruimte beschikbaar dan in de vorige generatie. De toegenomen interieurruimte komt vooral de achterpassagiers ten goede. De beenruimte achterin bijvoorbeeld is met 33 mm gegroeid en de hoofdruimte met 19 mm. De achterbank is nu ook gemakkelijker toegankelijk en de bagageruimte is met 20 liter gegroeid tot 380 liter. Op die manier combineert de nieuwe BMW 1 Serie zijn hoogwaardige dynamiek en wegligging met beduidend meer interieurruimte.

Panoramadak en van achter verlichte interieurlijsten.

Het elektrisch te bedienen panoramadak, dat voor het eerst een optie is voor de BMW 1 Serie, laat meer licht toe in het interieur. Dat geeft ook een ruimtelijk gevoel. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige materialen en innovatieve details, zoals de voor het eerst bij BMW te bestellen optionele interieurlijsten die van achter verlicht zijn. Ze zijn er in drie designs en voor de achtergrondverlichting is te kiezen uit zes kleuren. Slim gegroepeerde bedieningselementen van bijvoorbeeld de verwarming en de klimaatregeling of voor de diverse rijfuncties verhogen het bedieningsgemak, terwijl de functionele opbergmogelijkheden – zoals het vak vóór de versnellingshendel, dat optioneel is in combinatie met Wireless Charging voor smartphones – zorgen voor extra comfort.

Twee displays in de BMW Live Cockpit Professional – elk met een schermmaat van 10,25 inch – bieden toegang tot het optionele infotainmentaanbod van het nieuwe BMW Operating System 7.0. De vormen van de schermen weerspiegelen het nieuwe design van de BMW nierengrille. Het centrale Control Display is zoals gebruikelijk in een BMW op de bestuurder gericht en optimaal in zijn blikveld geplaatst. Met de 9,2 inch grote fullcolour BMW Head-Up Display, die voor het eerst optioneel in de BMW 1 Serie beschikbaar is, kan de bestuurder alle informatie op het scherm zien zonder dat hij zijn blik van de weg hoeft af te wenden.

Drie uitrustingslijnen en een topmodel.

De nieuwe BMW 1 Serie is in drie uitrustingslijnen te bestellen, die zich zowel wat betreft uiterlijk als interieur van elkaar onderscheiden. In het Model Luxury Line ligt de nadruk vooral op verfijning en comfort, met carrosseriedelen in Aluminium satiniert en interieurbekleding in Leder ‘Dakota’. Het Model Sport Line is voorzien van accenten in Schwarz, raamlijsten in BMW Individual Hochglanz Shadowline en sportstoelen. Het Model M Sport is voorzien van accenten in Aluminium satiniert, een voorspoiler en een onderbumper met specifiek gevormde luchtinlaten en een BMW M achterbumperinzet in hoogglanzend Schwarz.

Het topmodel is de BMW M135i xDrive. Die is voorzien van onder meer het rooster met Mesh effect in de BMW nierengrille, afgeschuinde eindstukken van het uitlaatsysteem in de kleur Cerium Grey en de BMW M achterspoiler in de kleur van de carrosserie.
 

Voor het eerst keuze uit drie aandrijftechnologieën.

De BMW 116d, BMW 118d en BMW 118i zijn standaard voorzien van de verder ontwikkelde handmatig te bedienen zesversnellingsbak. Nieuw is de zeer moderne 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling, die optioneel voor de BMW 116d en de BMW 118i leverbaar is. De 8-traps Steptronic transmissie, optioneel voor de BMW 118d en standaard in de BMW 120d xDrive, en de 8-traps Steptronic Sport transmissie in de BMW M135i xDrive verhogen het schakel- en rijcomfort nog verder. Intelligente connectiviteit zorgt ervoor dat beide automatische transmissies hun schakelstrategie aanpassen aan de omstandigheden op de weg.