De nieuwe BMW 8 serie Gran Coupé.

THE 8.

BMW breidt het gamma van de nieuwe BMW 8 Serie verder uit met een vierdeurs sportauto in het luxe premium segment. De nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé heeft een onderscheidend karakter, een bijzonder plezierige rijdynamiek, een zeer aansprekend design, is luxueus en biedt meer ruimte voor de achterpassagiers. De sportieve prestaties van de nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé combineren perfect met het verder verbeterde dagelijkse gebruiksgemak en het talent om comfortabel en snel grote afstanden te overbruggen.

Vanaf 2 november bij ons in de showroom.

VIER MODELVARIANTEN.

Bij de introductie in november 2019.

Vanaf de introductie in november 2019 zijn vier modelvarianten leverbaar:

  • BMW M850i Gran Coupé met de 390 kw V8-motor (530 pk).
  • BMW 840i Gran Coupé.
  • BMW 840i xDrive Gran Coupé met de 250 kW 6-cilinder-in-lijn benzinemotor (340 pk).
  • BMW 840d xDrive Gran Coupé met de 6-cilinder-in-lijn dieselmotor met 235 kW (320 pk).

Alle motoren voldoen aan de emissienorm Euro 6d-TEMP. Het vermogen wordt via een 8-traps Steptronic Sporttransmissie en intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving óf achterwielaandrijving (BMW 840i Gran Coupé) op het wegdek overgebracht.

RIANTE ZITRUIMTE.

De sensatie van het rijden in een luxueuze sportauto is op alle zitplaatsen voelbaar. Standaardspecificatie omvat sportstoelen met lederen bekleding Vernasca, schakelpaddles achter het stuurwiel, ambianceverlichting en volledig lederen bekleding voor het instrumentenpaneel en het bovenste deel van de portierpanelen. De buitenste zitplaatsen achterin zijn gevormd als individuele stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. De middelste zitplaats achterin is uitsluitend voor korte ritten geschikt.

Riante zitruimte achterin, met meer beenruimte dan ooit in een BMW coupémodel. Grote deuropeningen maken in- en uitstappen eenvoudiger. Aanzienlijk meer ruimte op schouderhoogte, meer hoofdruimte op alle zitplaatsen dan in de tweedeursmodellen van de nieuwe BMW 8 Serie.

GLAZEN PANORAMADAK.

De automatisch te bedienen klep van de bagageruimte en Comfort Access (incl. handsfree openen en sluiten) zijn standaard. De bagageruimte van 440 liter is groot genoeg voor drie golftassen en de gedeeld neerklapbare achterbank leuning biedt extra flexibiliteit voor het vervoeren van bagage.

Het glazen panoramadak is exclusief voorbehouden aan dit model. Een vanaf de voorruit naar de achterruit doorlopend transparant oppervlak van ongeveer 1,5m2 zorgt voor een bijzonder licht en luchtig interieur. Andere te bestellen opties exclusief voor de BMW 8 Serie Gran Coupé zijn onder meer automatische in vier zones gescheiden climate control en zonneschermen voor de achterste zijruiten en de achterruit.