DE NIEUWE BMW M4 CABRIO.

MET M xDRIVE.

De nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive is het meest exclusieve model in de nieuwe generatie van BMW M modellen. n de premium middenklasse. De 6-cilinder-in-lijnmotor met 510 PK in combinatie met M xDrive vierwielaandrijving zorgen voor prestaties van het hoogste niveau. De productie van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio  start deze zomer.

ELEGANTE SOFTTOP

De nieuwe BMW M4 Cabrio toont bij de eerste aanblik al zijn op sportiviteit en de racerij geïnspireerde karakter. Zijn nieuwe, hoogwaardig geconstrueerde softtop verenigd de voordelen van een inklapbare hardtop met de elegantie van een stoffen kap. Het beste van twee werelden. Het gewicht van de stoffen kap is ca. 40% lager dan die van de hardtop van het vorige model.

Dankzij het elektrisch bedienbare mechanisme is de softtop ook tijdens het rijden met een druk op de knop in slechts 18 seconden te openen en te sluiten. Met de softtop geopend biedt de auto 300 liter bagageruimte, 80 liter meer dan zijn voorganger. Met de kap gesloten ontstaat een bagageruimte met een inhoud van 385 liter.

Vermogen en prestaties.

De 3,0-liter 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive combineert het kenmerkende hoogtoerige karakter van de motoren die door BMW M GmbH zijn ontwikkeld met de nieuwste M TwinPower Turbo technologie. De motor onderscheidt zich met zijn lineaire vermogensafgifte, ook in de hogere toerengebieden. Het maximumkoppel van 650 Nm wordt geleverd tussen 2.750 en 5.500 toeren per minuut, het maximumvermogen is beschikbaar tussen 5.510 en 7.200 toeren per minuut, waar het rode toerengebied begint.

De motor levert zijn power via een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic. Deze prestatiegerichte combinatie met de verbeterde tractie van M xDrive vertaalt zich in verbluffende acceleraties. De nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive sprint in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h en in 13,1 seconden naar 200 km/h. De tussenacceleratie van 80 naar 120 km/h in de vierde versnelling vergt slechts 2,8 seconden en 3,7 in de vijfde. Met de optionele M Driver’s Pack stijgt de elektronisch begrensde topsnelheid van 250 naar 280 km/h.

INTERIEUR

Het interieur van de nieuwe BMW M4 Cabrio mengt een moderne premium ambiance met de van M bekende racesfeer. Het met leder beklede M Sportstuurwiel met schakelpaddles, de M specifieke versnellingshendel en de rode interieuraccenten houden de concentratie van de bestuurder gericht op de intense rijbeleving die hem te wachten staat. Elektrisch verstelbare en verwarmbare M Sportstoelen en uitgebreide Merino lederen uitrusting zijn standaard, nekverwarming en – voor het eerst – stoelventilatie zijn optioneel. Een aantrekkelijke highlight van de optielijst zijn de nieuwe, verwarmbare M Carbon kuipstoelen. Die verenigen een laag gewicht en functionaliteit uit de racerij met uitstekend comfort op de lange afstand en hoogwaardig vakmanschap.

M specifiek weergave en bediening.

Het M specifieke weergave- en bedieningsconcept omvat een Setup knop op de middenconsole. Die biedt direct toegang tot de instellingen van de motor, het onderstel, de besturing, het remsysteem en de M xDrive. Twee complete sets instellingen kunnen worden opgeslagen en opgeroepen met een van de M knoppen op het stuurwiel. De optie M Drive Professional is ontwikkeld voor gebruik op het circuit. Behalve M Traction Control omvat deze setting ook de M Drift Analyser en de M Laptimer, die bijzonder sportieve manoeuvres vastlegt. Het bedieningspaneel op de middenconsole biedt ook plaats aan de M Mode knop. Daarmee kan de bestuurder de reacties en karakteristiek van de bestuurdersassistentiesystemen aanpassen, evenals de weergave in het instrumentenpaneel en het BMW Head-Up Display, voor een rijbeleving die past bij de situatie en het M karakter van de auto. De bestuurder heeft keuze uit de instellingen ROAD en SPORT; als M Drive Professional tot de uitrusting behoort, is er ook een TRACK modus.

PRIJS EN LEVERING.

De prijs van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio is op dit moment nog niet bekend. In juli van dit jaar start de productie van dit nieuwe model en wij kunnen vanaf oktober 2021 waarschijnlijk leveren. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe informatie over de BMW M4 Competition Cabrio.