De vernieuwde BMW X1.

Zelfverzekerd, sportief en opvallend.

De vernieuwde BMW X1 (brandstofverbruik gecombineerd: 4,1-6,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 107-155 g/km) is een nieuw hoofdstuk in het voortdurende succesverhaal van deze Sports Activity Vehicle. De BMW X1 is aantrekkelijker dan ooit. Dat is te danken aan het vernieuwde design, de grote veelzijdigheid en talrijke vooruitstrevende uitrustingsdetails. De krachtige, maar bijzonder efficiënte 3- en 4-cilinder-in-lijn BMW TwinPower Turbo motoren en de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive staan garant voor het typerende rijplezier van BMW.

De vernieuwde BMW X1 staat eind juli 2019 in de showroom.
 

Opvallend en sportief design.

De huidige BMW X1 overtuigde meteen vanaf zijn introductie met zijn kenmerkende vormgeving. Dankzij een stevige opfrisbeurt oogt de Sports Activity Vehicle nu nog fraaier. De vernieuwde BMW X1 is direct te herkennen aan de nieuw vormgegeven voor- en achterzijde. Elke variant van de karakteristieke BMW X1 – van het instapmodel BMW X1 via de modellen xLine en Sport Line tot aan het model M Sport – heeft zijn eigen visuele identiteit.

De BMW X1 M Sport is de sportiefste optie, met verlaagde M Sport wielophanging, BMW Individual hoogglans Shadow Line afwerking met uitgebreide uitrusting (leverbaar vanaf ongeveer november 2019) en het M Aerodynamics Pack.

De vernieuwde BMW X1 ziet er – vooral aan de voorzijde – nu nog indrukwekkender uit dan voorheen. De grotere BMW grille – de nieren vallen nu in het midden samen – sluit aan op de nieuwe Adaptieve LED koplampen met een scherper lichtbeeld en de voorbumper met geïntegreerde LED mistlampen en grotere luchtinlaten. De achterzijde van de vernieuwde BMW X1 is ook nieuw vormgegeven. De nieuwe inzet in de achterbumper in carrosseriekleur is nu eveneens standaard uitgevoerd in carrosseriekleur. Dat maakt de achterzijde een nog sterker en stijlvoller geheel.

Een ander highlight is verwerkt in de linker buitenspiegel, die een X1 logo in tweekleurig LED licht op de grond projecteert als het portier wordt ontgrendeld. Dit is meer dat een optische gadget, want het maakt in- en uitstappen ook makkelijker.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Krachtig en efficiënt.

De vernieuwde BMW X1 is berekend op de toekomst. Vanaf de introductie komende zomer voldoen alle benzine- en dieselmotoren aan de emissienorm EU6d-temp; de BMW X1 sDrive16d en de BMW X1 xDrive25d voldoen zelfs al aan de EU6d-norm. Het vermogen van de efficiënte en sportieve 3- en 4-cilinder-in-lijn motoren wordt via de hoogst moderne voorwielaandrijving of de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive – afhankelijk van het model – omgezet in dynamische prestaties en rijplezier, op de weg of op uitdagend terrein.

De BMW X1 sDrive16d, te bestellen met een handmatig te bedienen 6-versnellingsbak of een 7-trapstransmissie met dubbele koppeling, is bijzonder efficiënt. Met de 6-versnellingsbak is het gecombineerde verbruik van het model met 85 kW (116 pk) vermogen 4,1-4,4 l/100 km, terwijl de CO2-emissie gecombineerd 107-116 g/km bedraagt. Met de 7-trapstransmissie met dubbele koppeling zijn de cijfers 4,2-4,4 l/100 km en 109-116 g/km.

Het lichtvoetige karakter en de betrouwbare wegligging van de BMW X1 zijn gebleven. Extra grip biedt de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive die in veel modellen is te bestellen.

BMW xDrive verdeelt de aandrijfkracht over de voor- en achteras en past de verdeling aan de omstandigheden op de weg aan. Het resultaat is een combinatie van optimale tractie, uitstekende stabiliteit en dynamiek in elke situatie.