DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE BMW iX3

GELADEN MET RIJPLEZIER

De BMW iX3 luidt een nieuw tijdperk van emissievrij rijplezier in. Ontdek de eerste volledig elektrische BMW Sports Activity Vehicle, die het beste van twee werelden samenbrengt: de rijdynamiek en premiumkwaliteit van de BMW X3 met de verhoogde prestaties en efficiëntie van de vijfde generatie BMW eDrive technologie.

Met een actieradius van tot wel 460 km* en een stroomverbruik vanaf 18,5 kWh/100 km* zet de BMW iX3 nieuwe maatstaven. Dankzij de intelligente producten en op maat gemaakte diensten van BMW Charging verloopt het opladen gemakkelijker, sneller en efficiënter dan ooit. Volwassen en volledig elektrisch: de BMW iX3 geeft de toekomst vandaag al een energieke aanwezigheid.


*De waarden zijn volgens de WLTP meetmethode berekend.

Direct rijden? Dat kan met een nieuwe BMW iX3 uit onze voorraad.

ZAKELIJK EEN BMW iX3 RIJDEN.

BEREKEN UW NETTO MAANDBEDRAG.

Wanneer u kiest voor een zakelijke financiering van BMW Financial Services bij de aanschaf van een een BMW iX3 met BMW Financial Lease, dan kunt u aanspraak maken op diverse fiscale voordelen. Dit geldt alleen wanneer u de auto op de balans van uw onderneming zet. Alle autokosten zijn bij het maandbedrag inbegrepen en met het voordeel dat u de investering buiten de normale bedrijfsfinanciering kunt houden.

Met behulp van de Total Cost of Ownership calculatietool berekent u snel en eenvoudig wat uw BMW iX3 netto per maand gaat kosten.

Welke BMW iX3 past bij u?

De BMW iX3 is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen. Beide uitvoeringen onderstrepen de premium uitstraling en rij-beleving van elektrisch rijden.

De BMW iX3 Executive is de zeer complete standaard uitvoering. Deze wordt geleverd met onder andere metallic lak, adaptief onderstel, elektrisch verwarmde voorstoelen en Driving Assistant Professional. 

Voor nóg meer extra's is er de BMW iX3 High Executive. Deze uitvoering heeft bovenop de Executive onder meer: Vernasca lederen bekleding, exclusieve lichtmetalen 20 inch wielen en een Harman Kardon Surround Sound System.

Bekijk de verschillende BMW iX3 uitrustingen hier of vraag onze verkoopadviseurs om vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw elektrische SAV.

Executive
High Executive

Executive

Standaard uitgerust met onder meer:

 • 19 inch lichtmetalen wielen in Bicolor Jet Black
 • Adaptief onderstel
 • Panoramadak
 • Driving Assistant Professional
 • Active Protection
 • Elektrisch verstelbare voorstoelen
 • Elektrisch verwarmde voorstoelen
 • BMW Live Cockpit Professional
 • BMW Connected Pack Professional II

High Executive

Bovenop Executive uitrusting uitgerust met onder meer:

 • 20 inch aerodynamische wielen in styling 843 Bicolor met bredere achterbanden.
 • Comfort Acces
 • BMW Head-up Display
 • BMW Gesture Control
 • Parking Assistant Plus
 • Harman Kardon Surround Sound System

OPLADEN VAN DE BMW iX3.

Waar en hoe u uw BMW iX3 ook op wilt laden, BMW biedt op maat gemaakte producten en diensten. Voor openbaar opladen biedt BMW Charging toegang tot alle publieke- en semipublieke laadpunten en snelladers in Nederland en een wereldwijd netwerk van meer dan 330.000 laadpunten. Daaronder vallen ook talrijke snellaadstations aan belangrijke routes in heel Europa. Met een laadcapaciteit tot 150 kW kan de BMW iX3 in ca. 34 minuten weer voor 80 procent worden opgeladen. Laadpauzes tijdens het reizen met uw BMW iX3 worden daarmee nog korter.

Ook voor het thuis opladen biedt BMW in samenwerking met Eneco eMobility alles wat u nodig heeft. Eneco eMobility biedt u 2 type laadpunten aan; één geavanceerd model met de mogelijkheid om automatisch laadkosten te declareren, een overspanningsbeveiliging en service op afstand en één basis model. Beide laadpunten worden altijd inclusief professionele montage thuis aangeboden.


Ook in uw BMW iX3 wordt u ondersteunt met nuttige digitale services. Dankzij slimme Connected Charging diensten kunt u op ieder moment via het centrale informatiedisplay of via de app de laadstatus van uw accu controleren. Ook weet u altijd precies waar laadstations te vinden zijn en of deze vrij zijn. U kunt de aandrijving en het interieur optimaal voorbereiden op de volgende rit en u heeft daarnaast altijd de historie van uw laadsessies in beeld.

SNELLADEN MET MAXIMAAL 150kW.

Bij snellaadstations laadt de BMW iX3 met ca. 13 kilometer per minuut. Dat wil zeggen dat voor iedere minuut laden de actieradius met 13 kilometer wordt verhoogd. In 10 minuten heeft u dus alweer 130 kilometer actieradius opgeladen. Dit is 806 kilometer per uur.

Dankzij BMW Charging heeft u toegang tot alle publieke- en semipublieke laadpunten en snelladers in Nederland en een wereldwijd netwerk van meer dan 330.000 laadpunten.

BESTUURDERSASSISTENTIESYSTEMEN VAN DE BMW iX3.

Intelligente bestuurders-assistentiesystemen van de nieuwste generatie, zoals het standaard Driving Assistant Professional met Active Cruise Control met Stop & Go functie en Steering & Lane Control Assistant, bieden optimaal comfort en maximale veiligheid in veel kritieke of eentonige verkeerssituaties. De uitrusting Parking Assistant Plus met achteruitrijassistent maakt het eenvoudiger dan ooit om de BMW te parkeren en te manoeuvreren. Bovendien ondersteunt de achteruitrijassistent bij het comfortabel en veilig achteruitrijden, bijvoorbeeld in nauwe straten.

ADAPTIEF ONDERSTEL.

Het adaptieve onderstel maakt het mogelijk om de karakteristiek van de schokdempers aan te passen aan de actuele rijsituatie en zo het afrolcomfort van de BMW te vergroten of juist de rijdynamiek te laten toenemen De standaardinstelling COMFORT biedt bovendien een hoger rijcomfort.

Hoe zuiniger je omgaat met energie, hoe langer je het volhoudt.
Nicky Catsburg - autocoureur

Nicky Catsburg & de BMW iX3.

Nicky Catsburg is autocoureur en professioneel endurance racer. Hij rijdt regelmatig races van 24 uur of langer, en weet als geen ander hoe je het maximale uit een auto haalt. Op de grens tussen Nederland en België maakt Nicky kennis met het uithoudingsvermogen van de vijfde generatie BMW eDrive. 

Met de BMW iX3 debuteert de vijfde generatie eDrive van BMW, en die is efficiënter dan ooit. ‘Het is heel simpel: Hoe zuiniger je omgaat met energie, hoe langer je het volhoudt’, legt Nicky uit. ‘Tijdens het racen heb ik daar een heel team voor, om te zorgen dat de auto optimaal presteert. Maar als ik in mijn privéauto stap, dan wil ik gewoon dat het klopt. En als ik nu kijk naar de BMW iX3, dan voelt dat direct goed.’ 

Als de accu van de iX3 dan uiteindelijk toch leeg is, kan bij een snellaadstation elke 10 minuten 100 kilometer actieradius worden bijgeladen, waardoor je in iets meer dan een half uurtje al op 80% zit. Daar is zelfs Nicky Catsburg van onder de indruk. ‘Het is mooi om te zien dat de kennis over rij-efficiëntie die ik in mijn werk zie ook terugkomt in deze nieuwe generatie elektrische auto's van BMW. Ik weet dat daar duizenden uren aan ontwikkeling in zitten, om ervoor te zorgen dat ieder beetje energie benut wordt. Net zoals wij dat doen op het circuit. Ik rijd nu een BMW X7, maar dit rijdt zo goed en comfortabel dat ik hem binnenkort ga omruilen voor een iX3.’

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Ja, BMW zit absoluut in mijn DNA.
Jan Lammers - sportief directeur Dutch Grand Prix

Jan Lammers & de BMW iX3.

Jan Lammers is sportief directeur van de Dutch Grand Prix en één van de meest ervaren coureurs van Nederland. Als jongetje groeide hij op in Zandvoort: strand, duinen en het circuit. Op zijn zestiende stond hij aan de start.

De echte BMW liefhebber, zoals Jan Lammers, is natuurlijk vooral benieuwd naar wat er van binnen zit. Hoe rijdt deze elektrische BMW? Om te beginnen heeft de iX3 het laagste gewicht in zijn klasse, waardoor hij nog sneller accelereert dan zijn brandstof evenknie. Het accupakket is geplaatst onder in de auto, wat de iX3 een perfecte balans geeft. Daarnaast maakt de iX3 gebruik van achterwielaandrijving, wat zorgt voor dat typerende ‘BMW gevoel’. Je hebt het idee dat je een duwtje in de rug krijgt, in plaats van dat je voortgetrokken wordt. En dat maakt een groot verschil. 

‘Eens een coureur, altijd een coureur, dat geldt zeker voor mij’, zegt Jan. ‘Maar tegenwoordig gaat het in mijn leven ook over balans. Vroeger wilde ik alleen maar sneller. Nu, na een lange werkdag, wil ik in mijn auto stappen en ontspannen. Maar wel op zo’n manier dat als ik wil, ik alleen maar het pedaal hoef in te trappen om de auto tot leven te laten komen. En met de iX3 kan dat. Het is ongelofelijk om te zien welke technologische ontwikkelingen allemaal hebben plaatsgevonden, en hoe comfortabel, veilig en hard je dan kan rijden.”

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.