ELEKTRISCH RIJPLEZIER

100% elektrisch rijplezier. Lokaal emissievrij geniet u van de compromisloos directe reactie van de motor, het revolutionaire acceleratievermogen, het ongeëvenaard dynamische rijgedrag en het gevoel bijna geruisloos en zwevend voort te bewegen door het verkeer. Een overtuigende actieradius en het zorgeloze aanbod van BMW Charging maken elektrisch rijden en opladen flexibeler, eenvoudiger, duurzamer en aantrekkelijker dan ooit tevoren.

Ontdek het unieke rijgevoel van een elektrische BMW.

ONTDEK ONZE 100% ELEKTRISCHE MODELLEN

BMW iX3
BMW i3
BMW i3s

BMW iX3

De BMW iX3 geeft nieuwe betekenis aan lokaal emissievrij rijden. Met de vijfde generatie van BMW eDrive technologie verenigt de eerste volledig elektrische Sports Activity Vehicle de toekomstgerichte aandrijving van een elektromotor met de uitstekende rijdynamiek, het comfort en de functionaliteit en ruimte van de BMW X familie. Innovatieve functies zoals de adaptieve recuperatie verhogen de efficiëntie met energieterugwinning bij het remmen, door de remwerking intelligent op elkaar aan te passen afhankelijk van verschillende beïnvloedende factoren.

BMW i3

De BMW i3 volgt geen trends; hij geeft uitdrukking aan een zelfbewuste lifestyle. Vormgegeven in een progressieve vormtaal die vanbuiten helderheid en in het interieur loungekarakter uitstraalt. Voorzien van een lichtheid die overtuigt met duurzame materialen en functionele details. Een auto met trendsettende individualiteit.

BMW i3s

Als sportief en lokaal emissievrij rijden de toekomst zijn, dan is de BMW i3s daar allang aangekomen. En gaat gelijk verder. Met indrukwekkende acceleratie, een kenmerkend One Pedal gevoel en zijn progressieve design toont hij zijn sportieve dynamiek. Op iedere meter merkbaar: emoties vol energie.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

DE TECHNOLOGIE.

Ontdek de volledig elektrische aandrijftechnologie BMW eDrive.

VEELGESTELDE VRAGEN

Een puur elektrische auto (BEV, Battery Electric Vehicle) rijdt uitsluitend op elektriciteit. Er is dus géén verbrandingsmotor die de auto aandrijft. De elektriciteit wordt opgeslagen in een accu. De capaciteit daarvan bepaalt de actieradius van de elektrische auto, dus de afstand die met een volle accu kan worden afgelegd.
Veel automobilisten maken zich zorgen over de actieradius – meestal ongegrond. Tenslotte hebben de meeste BEV’s tegenwoordig een actieradius van ruim 250 kilometer. Dat terwijl 90% van de automobilisten dagelijks minder dan 100 kilometer rijdt.
Puur elektrische auto’s zijn ideaal voor wie thuis en op het werk een laadpunt heeft om de accu op te laden. De openbare laadinfrastructuur wordt overigens ook snel en intensief uitgebouwd. Zo verschijnen in stedelijk gebied en langs de autosnelwegen voortdurend nieuwe laadstations. Dit omvat ook een veelvoud aan snellaadstations voor supersnel onderweg opladen. Ook lange ritten rijden wordt dus steeds makkelijker.

Een elektrische auto biedt een volledig nieuwe, met emoties geladen rijbeleving. U ervaart een fascinerende elektrische dynamiek dankzij koppel dat direct vanaf stilstand beschikbaar is en een naadloze acceleratie. Tegelijkertijd zorgt de vrijwel geruisloze elektromotor voor een nieuw en ontspannen rijgevoel.
Bovendien is een BEV lokaal (oftewel: in zijn daadwerkelijke gebruik) emissievrij en spaart daarmee het milieu.
Andere voordelen van BEV’s zijn de belastingvoordelen en subsidies.

Een belangrijke externe factor die van invloed is op de prestaties van een accu is de buitentemperatuur. U kent het al van de batterij van uw smartphone: bij lage temperaturen nemen de prestaties af. De invloed van buitenaf is in uw elektrische BMW echter grotendeels geëlimineerd dankzij geoptimaliseerde gebruiksstrategieën. Wist u dit al: de opslagcapaciteit geeft ook een idee van de mogelijke actieradius. De actieradius wordt behalve door de temperatuur ook door energieverbruikers als de airconditioning, belading en belasting van de auto en uw rijstijl beïnvloed.

Net als bij een conventionele auto worden de prestaties van een elektrische auto beïnvloed door de rijstijl van de bestuurder. In het algemeen geldt: een anticiperende en ontspannen, gelijkmatige rijstijl bevordert de actieradius. Als u bijvoorbeeld op de autosnelweg de snelheid van 100 km/h aanhoudt, dan vergroot u de actieradius merkbaar. Bij het terugwinnen van de energie, dus altijd als de bestuurder het stroompedaal loslaat en/of remt, wordt de bewegingsenergie omgezet in elektriciteit die in de accu wordt opgeslagen – zo vergroot u de actieradius.

Als u uw BMW bijvoorbeeld tijdens de vakantie langere tijd niet gebruikt, laadt u hem zo mogelijk op tot een laadstatus van 30-50% en stalt u de auto in de zomer op een koele, schaduwrijke plaats en in de winter in een garage. Verder moet de auto bij langdurige stilstand niet aan de lader zijn gekoppeld.