ERKEND DUURZAAM

Naast het vertegenwoordigen van BMW waar duurzaamheid leidend is in de strategie voor de toekomst, zijn al onze vestigingen voorzien van het keurmerk "Erkend Duurzaam Plus". Het bewijs dat we binnen de VMD Groep in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd. Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Naast onze eigen zonnepanelen gebruiken we groene stroom en gaan zuinig om met energie. Onze vestigingen Vriesendijk en Martinistad zijn inmiddels voorzien van een warmtepomp. 

 

BMW GROUP

CONSEQUENTE DUURZAAMHEIDSSTRATEGIE.

Duurzaamheid is voor ons een kernthema, waarop we niet bezuinigen. In tegendeel: we gaan de toekomst in met een volledig nieuwe en consequente strategie, die niet alleen verder gaat dan onze directe invloed, maar ook het thema duurzaamheid naar een volledig nieuw niveau tilt. De afgelopen jaren en decennia zijn we al belangrijke eisen gaan stellen aan de ecologische balans van onze voertuigen – van de gebruikte materialen en het energieverbruik tot de recycling. De komende jaren blijven we onze verregaande elektrificatiestrategie uitbouwen en in het jaar 2023 bieden we 25 geëlektrificeerde modellen aan. Het doel, klimaatneutrale en emissievrije mobiliteit, kunnen we alleen bereiken door diverse elektrische aandrijftechnieken te gebruiken. Daarom, en om nog flexibeler met de wensen van onze klanten mee te bewegen, gaan we ons nog meer richten op de ontwikkeling van waterstof-brandstofcelaandrijving met een technologie neutrale aanpak. Op de IAA 2019 presenteerden we al de BMW i Hydrogen NEXT. De volgende stap zetten we in 2022, wanneer we een kleine serie van de BMW i Hydrogen NEXT introduceren. Zo leggen we stap voor stap de weg af naar een duurzame en emissievrije toekomst.

BIJ BMW DOEN WE NIET 'AAN' DUURZAAMHEID. WE MAKEN BMW DUURZAAM.
Oliver Zipse – Voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG
BMW GROUP
BMW i3
Carsharing.

BMW GROUP

De duurzaamste autofabrikant

Ontdek de duurzaamheidsstrategie van BMW Group in deze digitale brochure.

BMW i3

De duurzaamste

De elektrische BMW i3 is vanaf de eerste schets op duurzaamheid gericht. Een revolutionair concept, dat focust op recycling en hergebruik. In deze brochure lees je meer over deze uniek duurzame, praktische auto, die garant staat voor urenlang geruisloos rijplezier.

Carsharing.

De BMW Group loopt voorop op dit gebied en realiseerde de afgelopen jaren verschillende autodeel-initiatieven in het vastgoed, bij bedrijven en voor particulieren. De verschuiving van bezit naar enkel het gebruik op het moment dat je het nodig hebt, dat is een belangrijke trend voor de toekomst.

GEBRUIK VAN DUURZAME MATERIALEN.

BMW Group werkt nauw samen met het Forest Stewardship Council (FSC) en zet zich actief in voor verantwoorde en duurzame bosbouw door aan de strengste normen te voldoen. De sierlijst van het dashboard van de BMW i3 is bijvoorbeeld gemaakt van FSC-gecertificeerd eucalyptushout.

Kenaf is een plant uit de kaasjeskruidfamilie en heeft vezels die kunnen worden ingezet. Het interieur van de BMW i3 bestaat voor 30% uit kenaf en vestigt daarmee een nieuwe norm voor duurzaam grondstofgebruik in de autoproductie.

Natuurlijk rubber is een materiaal dat wordt gebruikt om banden mee te maken en BMW Group neemt ook daarvoor – net als voor alle andere materialen in onze modellen – de verantwoordelijkheid. Samen met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en de rubberverwerkingsbranche hebben we daarvoor in 2019 het onafhankelijke Global Platform for Sustainable Natural Rubber (GPSNR) opgericht. Het doel is om de complete waardeketen van natuurlijk rubber aantoonbaar duurzaam vorm te geven.

Het recyclen van primaire materialen is een belangrijke maatregel voor de algehele duurzaamheid van BMW Group. Gerecyclede materialen zijn onze premiumuitstraling waardig – een goed voorbeeld daarvan is het gebruik van Econyl. Econyl is een nylongaren dat op een speciale manier wordt gewonnen uit nylonafval en bijvoorbeeld wordt gebruikt bij de productie van vloerkleden. Bij ons wordt het al gebruikt voor de vloerbekleding en de vloermatten van de BMW iX.

Aluminium is binnen BMW Group behalve staal de belangrijkste productiegrondstof. Een waarde van die grootte heeft invloed op de totale waardeketen voor wat betreft grondstof- en energie-efficiëntie. Als mede-oprichter va het Aluminium Stewardship Initiative (ASI) zet BMW Group zich actief in – bijvoorbeeld in een certificeringsprogramma dat aangeeft en bevordert dat grondstofleveranciers aan duurzame normen voldoen. Bovendien gebruiken we tegenwoordig voor bepaalde onderdelen al tot 50% secundair aluminium.

Duurzaamheid in de BMW iX.

De BMW iX is een auto die nieuwe maatstaven zet op het gebied van duurzaamheid. Zo genereert de BMW iX in zijn gehele levenscyclus 45% minder broeikasgassen dan een vergelijkbare SAV met dieselmotor. Dat is onder meer te danken aan het gebruik van 100% hernieuwbare energiebronnen voor de productie en het transparante inkoopproces van grondstoffen in de hele toeleveringsketen. Duurzaamheid uit zich bij de BMW iX ook in de toepassing van natuurlijke of gerecyclede materialen. Zo is het leder van het interieur Suite gekleurd met een natuurlijk olijfextract en vrij van chroomresten. Het bedieningseiland van de optionele uitrusting Clear & Bold is gemaakt van FSC gecertificeerd hout, terwijl de afwerking van de vloer en de vloermatten zijn gemaakt van Econyl.

BMW eDrive Zone.

Ook in Groningen!

Met BMW eDrive Zone ondersteunen we emissievrij rijden in milieuzones. BMW Plug-in Hybride modellen herkennen automatisch wanneer ze een milieuzone binnenrijden en schakelen dan zelf over naar een emissievrije, volledig elektrische rijmodus. Met het BMW Points programma verzamelt de berijder voor iedere elektrisch afgelegde kilometer punten – in milieuzones zelfs het dubbele aantal. Deze punten zijn te beheren in de My BMW App en kunnen worden ingewisseld voor bijvoorbeeld gratis laden via BMW Charging.