MILD HYBRID

Naast de volledig elektrische i-modellen van BMW en de plug-in hybride modellen biedt BMW ook verschillende modellen aan met mild hybrid technologie. Maar wat is het nu precies?

Anders dan elektrische of Plug-in Hybryde modellen hoeft een BMW met Mild Hybrid technologie nooit aan de stekker. Naast de verbrandingsmotor is de auto uitgerust met een krachtige 48-volt startdynamo en een extra accu. Bij het afremmen en uitrollen zorgt Brake Energy Generation dat de kinetische energie die vrijkomt in de accu wordt opgeslagen.

Elektrische systemen aan boord van uw BMW, zoals de stuurbekrachtiging of de airconditioning, kunnen de herwonnen energie gebruiken. Dit bespaart brandstof, omdat de verbrandingsmotor deze elektriciteit niet meer hoeft op te wekken. Nog belangrijker echter, is dat de elektriciteit ook de verbrandingsmotor assisteert. Dit leidt niet alleen tot een betere efficiëntie, maar ook tot betere prestaties.

Optimaler en efficiënter

De 48-volt startdynamo werkt ook als elektrische aandrijving. Bij het gasgeven zorgt dit voor extra dynamiek: niet alleen profiteert u van 11 PK extra maar bij het intrappen van het gaspedaal reageert de motor ook een stuk sneller. Dit merkt u vooral bij inhaalacties en bij het optrekken vanuit stilstand. Door de elektrische hulp hoeft de verbrandingsmotor zich minder in te spannen, waardoor hij optimaler en efficiënter werkt.

Lager brandstofverbruik en uitstoot.

Door middel van de Auto Start Stop functie kan de 48-volt startdynamo de motor uitschakelen zonder dat u het in de gaten heeft. De motor schakelt uit bij het uitrollen van de auto, bijvoorbeeld als u een verkeerslicht of rotonde nadert. Ook als u op de snelweg het gaspedaal loslaat, schakelt de motor zichzelf uit. Omdat de motor dan niet meer stationair loopt, verbruikt deze geen brandstof meer. Zodra het gaspedaal weer wordt ingetrapt, schakelt de startdynamo de motor direct weer in. Dit doet hij soepeler en sneller dan een traditionele startmotor.

Naast de extra prestaties die de elektrische aandrijving levert, zorgt de Mild Hybrid technologie er dus voor dat de verbrandingsmotor optimaler werkt. Dit heeft een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot tot gevolg. Voor Mild Hybrid technologie is geen grote accu nodig, die de auto zwaarder maakt en het rijgedrag en verbruik negatief zouden beïnvloeden.

Minder tanken, meer rijplezier

Van een BMW met Mild Hybrid technologie profiteert niet alleen het milieu, maar ook u. Minder brandstofverbruik betekent minder vaak tanken met meer BMW rijplezier!